7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Halawa z wiórków z rodzynkami

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

wiórki kokosowe (1 opakowanie)
rodzynki, najlepiej sułtańskie (1 opakowanie)
odrobina oleju

Przygotowanie:

Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić, aby napęczniały. Do garnka wlać niewielką ilość oleju i wsypać wiórki kokosowe. Prażyć na małym ogniu, ciągle mieszając, do uzyskania złotawego koloru. Należy pilnować, by się nie przypaliły. Nie zdejmować z ognia.

Do uprażonych wiórków dodać rodzynki wraz z wodą, w której się moczyły. W tym momencie należy uważać, gdyż można się poparzyć, bo robi się tzw. wulkan. Mieszając doprowadzić do odparowania wody. Całość powinna mieć sypką konsystencję.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Krem z wiórków kokosowych (wegańska)
Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Halawa Hare Krishna (lakto-wege)
Kaddu ka Halwa - halawa z dyni (wegańska)
Gajar ka halwa - halawa z marchwi (wegańska)
Twarożek z nerkowców i wiórków kokosowych z musem owocowym (wegańska & RAW)
Mleko roślinne z orzechów, nasion lub wiórków kokosowych (wegańska)
Halawa - Bhuni hui czini ka halawa (z sokiem i skórką pomarańczową) (lakto-wege)
Halva (halawa) Prasadam (z kardamonem i cynamonem) (lakto-wege)
Krasnal Hałabała -"gadżar halawa" (na bazie marchewki) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas