7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gołąbki z ryżem, pieczarkami, papryką i orzechami włoskimi

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

10 zielonych liści kapusty

2 szklanki gotowanego ryżu
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
1/2 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
1 szklanki pokrojonych pieczarek
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki sosu sojowego

olej do smażenia
2 szklanki soku pomidorowego

Przygotowanie:

Liście kapusty sparzyć. Pozostałe składniki, oprócz soku pomidorowego, dobrze wymieszać. Napełnić każdy liść. W zależności od wielkości liści dawać tyle nadzienia, aby nadzienie nie wyciekło podczas gotowania.

Lekko nasmarować rondel olejem. Położyć trochę liści z kapusty na dno rondla. Ułożyć gołąbki w rondlu i polać sosem pomidorowym. Przykryć i piec w temperaturze około 200°C przez 25 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami (wegańska)
Gołąbki z ryżem i warzywami (wegańska)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege)
Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska)
Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas