7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kalarepa nadziewana soczewicą lub groszkiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

duża kalarepka
1 szklanka soczewicy
1 łyżka oleju
sól
łyżka mąki
trochę brązowego cukru
trochę cukru

Przygotowanie:

Ładną dużą kalarepkę obrać i ugotować w słonej wodzie na pół miękko. Odcedzić, skrajać z wierzchu nakrywkę, wydrążyć i nałożyć następującą masę. Szklankę soczewicy ugotować na pół miękko, dodać łyżkę oleju i dusić odcedzoną soczewicę aż zmięknie. Gdy miękka, podsypać łyżką mąki, podlać wodą odcedzoną z kalarepki, nasypać trochę brązowego cukru, osolić i nakładać kalarepkę. Ułożyć jedną obok drugiej w rondlu, dodać trochę oleju, podlać trochę wody rozmieszanej z łyżką mąki i trochę cukru. Poddusić, aż zmięknie i podać samą lub jako dodatek do ryżu lub kaszy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik z zielonego groszku i kalarepy (lakto-wege)
Kalarepa nadziewana pieczarkami, w sosie śmietanowo-pomidorowym (bez ograniczeń)
Ryż z soczewicą, papryka i groszkiem (wegańska)
Samosy - pierożki hinduskie nadziewane groszkiem zielonym i ziemniakami (wegańska)
Kotleciki z kalarepy (ovo-wege)
Ragout z kalarepy (lakto-wege)
Domki z kalarepy (wegańska)
Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń)
Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska)
Surówka z kalarepy z sałatą i dymką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas