7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: ok. 30 tutek

ciasto:
250 g mąki pszennej razowej
3 łyżki oleju
4 łyżki mąki sojowej

nadzienie:
250 g orzechów włoskich

Przygotowanie:

Mąkę połączyć z mąką sojową i olejem. Zagnieść ciasto dodając tyle wody, aby osiągnąć właściwą konsystencję. Uformować ok. 30 kulek wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na desce, przykryć i wstawić do lodówki na noc.

Następnie kulki rozwałkować na stolnicy. Uformowane w ten sposób cienkie placuszki przekroić na pół. Na środku każdej części umieścić łyżeczkę nadzienia ze zmielonych orzechów, zwinąć tutki i ułożyć na blasze.

Piec w piekarniku około 20 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska)
Orzechowe kulki (wegańska)
Ciasteczka orzechowe (lakto-wege)
Masło orzechowe 4 (wegańska)
Serniczki orzechowe (wegańska)
Zupa orzechowa (wegańska)
Mleko orzechowe lub migdałowe (z orzechów lub masła orzechowego) (wegańska)
Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege)
Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege)
Biszkopt z kremem orzechowym (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas