7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kluski kładzione z makiem

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki mąki pszennej
sól

szklanka maku
szklanka bakalii

Przygotowanie:

Mąki połączyć, wyrobić drewnianą łyżką ciasto w misce, dodając gorącą wodę, aż do uzyskania gęstej konsystencji. Nabierać kluski łyżką i wrzucać na gorącą osoloną wodę. Gotować od wypłynięcia ok. 10 minut.

Mak ugotować, bakalie namoczyć i pokroić. Dodać do maku i wymieszać. Podawać na ciepło.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

bardzo szukam wegańskiego przepisu na wigilijne kluski z makiem, powyższy przepis nie jest jednak zbyt precyzyjny. dobrze by było napisać co i jak dokładnie krok po kroku zrobić i może wkleić zdjęcie żeby czytelnicy mieli jakąś wizję efektu końcowego. z góry dziękuję :)
~gosia 2012-12-16 04:41:24.414

może coś źle zrobiłam... ale kluski były niesmaczne i takie "gumowate" :-(
~Klaudia 2006-03-23 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielone kluski kładzione (wegańska)
Jabłkowe kluski kładzione (wegańska)
Wigilijne kluski (łazanki) z makiem (wegańska)
Kładzione zielone kluski z tofu i szpinaku (wegańska)
Dyniowe prażuchy - szybkie kluski kładzione na talerz (wegańska)
Legumina z maku (ovo-wege)
Kluski gryczane (wegańska)
Kluski amarantusowe (bez ograniczeń)
Kluski z "serem" (wegańska)
Kluski śląskie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas