7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Barszcz ukraiński

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

buraki
fasola perłowa lub inna
marchew
por
seler
kapusta biała
ziemniaki
grzyby suszone
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
susz warzywny (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Warzywa (włoszczyznę) umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w paski, zalać wodą, można dodać też susz warzywny, gotować. Kapustę i ziemniaki pokrajać w kostkę, dodać do podgotowanej włoszczyzny, ugotować.

Buraki ugotować w łupinach, obrać, pokrajać w paski. Grzyby ugotować i pokrajać w paski. Dodać do zupy razem z koncentratem pomidorowym, przyprawić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja kroje buraki, marchewki, ziemniaki. Gotuje. Dodaje pokrojona papryke, kalafiora i poszatkowana kapuste. Dosypuje majeranku i soli a po zestawieniu z ognia dolewam mleka sojowego (inaczej moze sie zwarzyc).
autor anonimowy 2007-02-12 00:00:00.0

Ja do barszczu ukrainskiego dodaje papryke czerwoną lub zielonąi na koniec dobrze jest umoczyc w barszczu papryczke chili:):) pycha!!!!pozdrawiam
~ukrainka 2004-10-19 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Barszcz ukraiński na zakwasie buraczanym (wegańska)
Barszcz z rzodkwią (lakto-wege)
Barszcz z botwiną (lakto-wege)
Barszcz czysty (wegańska)
Ukraińskie gołąbki z surowych ziemniaków i kaszy jęczmiennej (wegańska)
Barszcz buraczany z domowego zakwasu (wegańska)
Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska)
Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska)
Witariański surowy barszcz na szybko (wegańska & RAW)
Kwas burakowy do picia lub na barszcz czerwony (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas