7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos włoski (czosnkowy)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka oliwy/oleju
1 duży ząbek czosnku
1/2 szklanki soku cytrynowego
1/2 szklanki wody
sól

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na krem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Przepis nie najlepszy. Po pierwsze to wszystkiego za dużo. Razem wychodzą 2 szklanki samych płynów, a tyle to starczy dla 12 osób. Ja proponuję 3 łyżki oleju i po półtorej soku cytrynowego i wody. Poza tym można jeszcze dodać zioła takie jak: majeranek, koperek no i zioła prowansalskie. Zatem przepis nie jest najlepszy...
~Anastazja 2009-07-11 13:33:08.786

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Włoskie buraczki (z sosem czosnkowym) (wegańska)
Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi we włoskim stylu (lakto-wege)
Ravioli z sosem z orzechów włoskich (lakto-wege)
Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Wegański sos czosnkowy (wegańska)
Sos jabłkowo czosnkowy (wegańska)
Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Tagiatelle z sosem czosnkowo-brokułowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas