7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos pomidorowo-słonecznikowy

Podawać z sałatą. Pasuje tez do kasz, gołąbków.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka soku pomidorowego
1/2 szklanki ziaren słonecznika
1/2 łyżki soli
1/4 szklanki zmielonej cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

pół łyżki soli to stanowczo za dużo - raczej łyżeczki!
Crazy Diamond 2010-02-17 16:40:13.216

zamiast soku pomidorowego uzylam koncentrat, nie mialam tez czosnku. a mimo to wyszlo smacznie - polalam tym sosikiem ziemniaki.
Rena 2001-11-03 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Orkisz z oliwkami i sosem pomidorowo-słonecznikowym (wegańska)
Brokuły w słonecznikowym sosie (lakto-wege)
Pieczone pieczarki w sosie słonecznikowym (wegańska)
Sos słonecznikowy z dodatkiem pomidorków (wegańska)
Farsz lub sos: pieczarki w śmietanie słonecznikowej (wegańska)
Burger wegetariański orzechowo-słonecznikowy (z sosem keczupowo-jogurtowym) (wegańska)
Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Por w sosie pomidorowym (wegańska)
Pomidorowy sos do spaghetti (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas