7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kasztany pieczone

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [10]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kasztany jadalne

Przygotowanie:

Kasztany mozna piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Nalezy je przedtem naciac, bo nienaciete eksploduja z niesamowitym hukiem i uswinia caly piekarnik (wiem, bo mi sie to zdarzylo). Czy ktos jeszcze pamieta, ze najlepsze kasztany sa na placu Pigalle? :-) Piecze sie je dosc dlugo, dawno tego nie robilam, wiec trudno mi powiedziec, najlepiej wyciagnac jeden (jak zaczna pachniec) i nakluc, zeby obadac, czy miekkie do samego srodka. Wyjac, obrac i jesc. Kasztany sa maczyste i slodkawe w smaku, We Francji mozna kupic gotowa mase kasztanowa w puszkach. Uzywa sie takich kasztanow np do masy do ciasta.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Anna Zukowski
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

brzmi niezle:-]
~klonik 2007-02-18 00:00:00.0

żeby kasztany nie wybuchały w piekarniku trzeba im wcześniej naciąć skórkę
~MARTYNA 2007-01-26 00:00:00.0

A co zrobić z suszonymi kasztanami?
~Aga 2005-02-11 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone kasztany (wegańska)
Smażone kasztany (wegańska)
Pieczeń sojowa (ovo-wege)
Pieczony pasternak (wegańska)
Pieczona cykoria (wegańska)
Pieczone tofu (wegańska)
Gołąbki "meksykańskie" pieczone (ovo-wege)
Pieczony bakłażan z kiełkami (wegańska)
"Gravlax" z pieczonej dyni (wegańska)
Pieczona kostka ziemniaczana (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas