7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka ryżowa zielona (z fasolką, groszkiem i ogórkami)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

0,5 kg fasolki szparagowej, może być mrożonka
puszka groszku konserwowego
8-10 małych ogórków korniszonów
1 woreczek ryżu (125g)
1/2 słoiczka majonezu
1/2 szklanki śmietany, kefiru lub jogurtu naturalnego (mniej kalorii!)
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta posiekanego koperku

Przygotowanie:

Fasolkę ugotować, odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Ryż ugotować i również pozostawić.

Ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez i jogurt. Przyprawić solą, pieprzem i koperkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielona sałatka z ziemniaków (z groszkiem i ogórkami kiszonymi) (ovo-wege)
Zielona sałatka ryżowa z serem (bez ograniczeń)
Zielona zapiekanka: brokuł, fasolka i groszek (lakto-wege)
Sałatka z komosy ryżowej i groszku (wegańska)
Sałatka z ziemniaków, zielonego groszku i pieczarek (wegańska)
Czerwono-zielona sałatka (z pomidorem, awokado i groszkiem) (wegańska)
Sałatka z jarmużu, zielonego groszku i pomidorów (wegańska)
Sałatka z fasoli, groszku i kukurydzy (ovo-wege)
Zielona sałatka Bożeny Dykiel (z fasolki szparagowej) (wegańska)
Warstwowa sałatka ryżowa z ogórkami konserwowymi, cebulką i jajkami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas