7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Ciasto:

0.5 kostki margaryny
1 szklanka mąki
4-5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:

1 kostka masła
0.5 l mleka
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Margarynę zagotować ze szklanlą wody, wsypać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę. Po wystudzeniu masy wbijać do niej po 1 jajku i miksować
ok. 10 minut. Dodać proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Piec około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Karpatka vegan (wegańska)
Ciasto orzechowe z masą a'la karpatka (bez ograniczeń)

Nowości:

Pasta do pieczywa dla sceptyków tofu (wegańska)
"Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska)
Omlet bez jajek, najlepszy (z mąki z ciecierzycy) (wegańska)
Barszcz zakarpacki (lakto-wege)
Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas