7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Piernik Jadzi z bakaliami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
1 margaryna
2 szklanki mąki
2 łyżki kakao
3 jajka
2 łyżeczki sody
2 łyżki powidła
0,75 szklanki maku, rodzynek, innych bakalii
3 jabłka pokrojone w kostkę lub wiśnie
olejek migdałowy

polewa:
2 łyżki masła
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru

Przygotowanie:

mleko, cukier i margarynę zagotować i ostudzić, potem dodać mąkę, kakao, żółtka (białka ubić osobno i dodać na końcu delikatnie mieszając) i pozostałe składniki. Upiec ciasto.

Przygotować polewę: zagotować składniki (ogień nie może być za duży) i polać polewą ciasto.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pierniczki norymberskie (ovo-wege)
Wegański piernik (wegańska)
Piernik bananowy (wegańska)
Pierniczki wegańskie (wegańska)
Pepparkakor - szwedzkie pierniczki (lakto-wege)
Piernik po szlachecku na miodzie (ovo-wege)
Piernik staropolski na miodzie (bez ograniczeń)
Piernik bez miodu (bez ograniczeń)
Piernik orkiszowy śliwkowy (wegańska)
Aromatyczne pierniczki bezglutenowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas