7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos 8 jarzyn

Wymienione jarzyny można zastąpić innymi, zgodnie z upodobaniami i w zależności od sezonu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

marchew
por
pietruszka
seler
kalafior
groszek zielony
fasolka szparagowa
brukselka

sól
pieprz
kostka bulionowa
łyżeczka Jarzynki "Winiary"
łyżka mąki
łyżka masła lub oleju

Przygotowanie:

Jarzyny oczyścić, pokroić drobno lub zetrzeć na tarce i gotować w małej ilości wody. Kalafior dodawać nieco później niż inne jarzyny - gotuje się krócej.

Gdy jarzyny będą miękkie, dodać sól, pieprz, kostkę, Jarzynkę, mąkę rozpuszczoną w małej ilości zimnej wody i zagotować. Na koniec dodać łyżkę masła.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

sprobuje
zaintrygowal mnie ten sos
zadko jem sosy bo nie wiem jak je zrobic
a te z torebki nie sa weganskie ...
agnmid 2011-04-27 21:11:30.424

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege)
Placuszki z mrożonych jarzyn i pieczarek (ovo-wege)
Zupa ze świeżych ogórków i jarzyn (wegańska)
Zupa z jarzyn ogrodowych a 'la grain (wegańska)
Gazpacho - zupa ze zmiksowanych jarzyn na zimno (wegańska)
Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn (wegańska)
Kotlety z gotowanych jarzyn - kapusty i włoszczyzny (wegańska)
Duszony mix jarzyn z kalafiorem, kapustą i kabaczkiem (z grzankami) (wegańska)
Sos pesto (lakto-wege)
Sos ziołowy 1 (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas