7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa-krem z porów na mleku, z czosnkowymi grzankami

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

6 porów
10 dag masła [lub olej do smażenia]
2 l mleka [zwykłego lub roślinnego]
1/2 kg ziemniaków
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

chleb na grzanki
ząbek czosnku

Przygotowanie:

Pory dokładnie umyj usuwając stare, ciemnozielone końce naci. Pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Zalej mlekiem, dodaj obrane ziemniaki, sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową do smaku. Gotuj przez ok. 45 min., zmiksuj.

Przygotuj małe kwadratowe grzanki, natrzyj je czosnkiem i opiecz w piekarniku. Zupę podawaj wrzącą, posypaną aromatycznymi grzaneczkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 2/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Fajna zupka o kremowej konsystencji. Chyba wyszła trochę za gęsta, ale za to w smaku wyborna. W drugiej edycji pozwoliłem sobie zmiksować całość z dwoma ząbkami czosnku, miast podawać go na grzankach. Też była dobra.
skyscraper 2010-02-07 00:34:37.512

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa krem z porów z grzankami czosnkowymi (wegańska)
Zupa-krem cebulowa z grochem i grzankami czosnkowymi z chleba żytniego (wegańska)
Zupa krem z porów na bulionie (wegańska)
Zupa-krem z bakłażanów z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z marchewki z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska)
Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi we włoskim stylu (lakto-wege)
Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami czosnkowymi (lakto-wege)
Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska)
Zupa krem z pora (porów) i ziemniaków (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas