7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka indyjska z soczewicy - z cukinią i imbirem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

100 g soczewicy
100 ml (pół szklanki) bulionu, może być instant
cukinia (250 g)
dymka
1 łyżka oleju do smażenia
imbir
sok cytrynowy
sól
pieprz
mielona kolendra
1 zielona sałata

Przygotowanie:

Soczewicę ugotować w bulionie (10 min.), ostudzić.

Na oleju usmażyć pokrojoną w cienkie plasterki cukinię i posiekaną dymkę, przyprawić imbirem, sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i mieloną kolendrą.

Dodać rozdrobnioną zieloną sałatę, wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 1/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Indyjski daal czyli puree z czerwonej soczewicy (z dodatkiem imbiru i mleka kokosowego) (wegańska)
Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska)
Herbata prawie indyjska - z imbirem i mlekiem (wegańska)
Zupa z soczewicy ze szpinakiem (prawie indyjska) (wegańska)
Boskie indyjskie burgery z soczewicy (ovo-wege)
Szybka indyjska pasta z soczewicy (z tahini i czosnkiem) (wegańska)
Jajecznica z cukinią i imbirem wg Pięciu Przemian (bez ograniczeń)
Zielona pasta z soczewicy z ogórkami konserwowymi i imbirem (wegańska)
Sałatka indyjska - ryżowa z fasolą, pomarańczą i papryką (wegańska)
Sałatka z gorącą cukinią i pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas