7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka z dyni po grecku



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

spory plasterek dyni (150 g)
1 mała marchewka
1/4 selera
1 pietruszka
1/2 pora
1 cebula
mała puszka przecieru pomidorowego
łyżeczka oliwy
chili
sól
sok z cytryny

Przygotowanie:

Pokroić seler, marchew, pietruszkę, por i cebulę. Udusić z dodatkiem oliwy i przecieru pomidorowego, doprawić chili i solą.

Dynię pokroić w kostkę, ugotować pod przykryciem, odcedzić. Ostudzone warzywa zmieszać z dynią, posolić i skropić sokiem z cytryny.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z dyni - przepis bazowy (wegańska)
Pożywna sałatka z kaszą gryczaną i pestkami dyni (wegańska)
Kotlety fasolowe po grecku (ovo-wege)
Pitta z serem feta po grecku (lakto-wege)
Kotlety sojowe po grecku (na zimno) (wegańska)
Spagetti po grecku - ze smażoną cukinią i parmezanem (lakto-wege)
Fasolka szparagowa po grecku (duszona z czosnkiem i natką) (wegańska)
Fasolka szparagowa po grecku (duszona w pomidorach) (wegańska)
Racuszki z dyni (bez ograniczeń)
Sconesy z dyni (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas