7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

4 duże jabłka
50 g rodzynek
50 g migdałów
1 łyżka miodu
szczypta cynamonu
2 płaskie łyżki margaryny

Przygotowanie:

Jabłka umyć, ściąć od strony szypułki i wydrążyć tak, aby została warstwa 1 cm miąższu. Rodzynki wymieszać z migdałami, miodem, cynamonem i roztopioną margaryną. Farszem wypełnić jabłka, każde owinąć folią aluminiową i piec 20 min. w temp 200 stopni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jabłka pieczone z rodzynkami i dżemem (wegańska)
Jabłka pieczone z rodzynkami i sokiem pomarańczowym (wegańska)
Jabłka pieczone z migdałami, konfiturami i aromatycznym winnym sosem (wegańska)
Jabłka pieczone z winnymi rodzynkami i sosem karmelowo-śmietankowym (lakto-wege)
Jabłka pieczone z amarantusem (wegańska)
Słodki deser z soi z miodem i cynamonem (wegańska+miód)
Zupa nic z rodzynkami i migdałami (bez ograniczeń)
Żółty kuskus z rodzynkami i migdałami (wegańska)
Surówka z marchwi i jabłka z rodzynkami (wegańska)
Surówka z selera z rodzynkami, orzechami i miodem (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas