7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

150 g marchwi
1 średni ziemniak
1,5 łyżki masła lub margaryny
sól
2 łyżki śmietany
żółtko

Przygotowanie:

Marchew umyć, obrać, opłukać, pokroić w grube plastry, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 15 min. W rondlu stopić masło, włożyć marchew wyjętą z wywaru i dusić na słabym ogniu do miękkości.

Ziemniak umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować. Uduszoną marchew wymieszać z ziemniakiem, utłuc dokładnie lub przepuścić przez maszynkę, by powstała gładka masa. Dodać śmietankę i roztarte żółtko, wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree z fasoli i marchwi z bakaliami (wegańska)
Puree z marchwi z rodzynkami, migdałami i kardamonem (wegańska)
Zupa krem z marchwi i ziemniaków (lakto-wege)
Ziemniaki (puree) ze szczypiorkiem i cebulką (wegańska)
Puree z ziemniaków z rzodkiewką i koperkiem (wegańska)
Puree z ziemniaków z ogórkiem i musztardą (wegańska)
Puree z selera i ziemniaków z żółtym serem (lakto-wege)
Tłuczne ziemniaki z marchewką - kolorowe puree (wegańska)
Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska)
Ziemniaki rozgrzewające - puree z kiszoną kapustą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas