7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Marchew z jarzynami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

2 marchwie
kawałek selera
pietruszka
pól łyżeczki koncentratu pomidorowego
łyżeczka masła
natka
sól
papryka mielona

Przygotowanie:

Marchew i pozostałe warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paseczki, zalać mała ilością wrzącej wody, osolić i ugotować do miękkości. Nie odcedzać, dodać koncentrat oraz masło, doprawić do smaku solą i papryką, wymieszać i zagotować. Podawać jarzyny posypane drobno posiekaną natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Cudeńko! Właśnie przyrządziłam sobie tą pychotkę jako pierwsze "poważne" jedzenie po kilkudniowej głodówce oczyszczającej i jestem oczarowana... Potrawa jest dość "konkretna" i sycąca, nawet w skromnej ilości, jaką zjadłam dziś dla rozruszania żołądka... Polecam!
~Horpyna 2005-05-02 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bób z jarzynami (wegańska)
Jarzyny zapiekane z makaronem (bez ograniczeń)
marchew glazurowana (bez ograniczeń)
Marchew na ciepło (wegańska)
Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń)
Marchew duszona z cebulą (wegańska)
Marchew smażona z czosnkiem (wegańska)
Tofu z jarzynami (ziemniakami i brokułami lub kalafiorem) (wegańska)
Jarzyny po sycylijsku - pieczone, podawane na zimno (wegańska)
Czerwony sos z jarzynami i ziarnami (do makaronu) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas