7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

10 gruszek
8 łyżek cukru
sok z całej cytryny

sos waniliowy:
3 łyżeczki mąki
2 szkl. mleka
2 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
2 żółtka

Przygotowanie:

Gruszki obrać. Zagotować wodę z cukrem i sokiem z cytryny, włożyć gruszki, obgotować, wyjąć.

Rozrobić mąkę z 1/3 szkl. zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować, dodać cukier, cukier waniliowy i rozrobioną mąkę, zagotować. Zestawić z ognia, dodać żółtka, krem ubić trzepaczką.

Gruszki podawać np. na biszkoptach, polane sosem waniliowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gruszki w syropie waniliowo-imbirowym (wegańska)
Gruszki w syropie waniliowo-kawowym (wegańska)
Sos waniliowy (bez ograniczeń)
Gruszki w sosie majonezowo-rokforowym (bez ograniczeń)
Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege)
Jabłko w sosie waniliowym (bez ograniczeń)
Truskawki w sosie waniliowym (wegańska)
Gruszki w cieście (bez ograniczeń)
Shake z pieczonego buraka i gruszki (wegańska+miód)
Gruszki na gorąco z czekoladą i migdałami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas