7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa cebulowo-pomidorowa z serem lub grzankami

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 8 osób

2 szkl. cebuli pokrojonej w plasterki
1 ząbek czosnku
ćwiartka kostki margaryny lub olej do smażenia
1 szkl. przecieru pomidorowego
1 szkl. lub trochę więcej rosołu jarzynowego
sos sojowy
sól
pieprz
100 g sera żółtego lub grzanki

Przygotowanie:

Do garnka wrzucić cebulę, posiekany czosnek i margarynę/olej. Gotować ok. 20 min. mieszając, aż cebula stanie się miękka i nabierze złocistobrązowego koloru. Dodać przecier, rosół, wodę oraz sos sojowy, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem na małym ogniu kolejne 20 min.

Rozlać do talerzy i posypać tartym serem lub grzankami (kawałkami chleba uprażonego na patelni).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie Super Linii nr 1/2001 - miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Prosta zupa cebulowa z grzankami (wegańska)
Zupa pomidorowa z grzankami (bez ograniczeń)
Francuska zupa porowo-cebulowa z grzankami (wegańska)
Zupa pomidorowa z serem (lakto-wege)
Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege)
Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege)
Zupa krem szpinakowy z grzankami, kiełkami i serem (lakto-wege)
Zupa serbska: pomidorowo-cebulowa z ryżem i groszkiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas