7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z pomarańczy i cebuli z octowo-słoną marynatą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1 duża pomarańcza
1 mała czerwona cebula
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka octu winnego
2 łyżeczki oleju (najlepszy sezamowy)
liście sałaty i marchewka jako ozdoby

Przygotowanie:

Pomarańczę obrać i pokroić w plasterki, cebulę umyć, obrać i cienko pokroić. W salaterce ułożyć warstwami plastry pomarańczy i cebuli.

W miseczce wymieszać sos sojowy, ocet i olej. Takim sosem pokropić pomarańczę, salaterkę wstawić na pół godz. do lodówki.

Podawać na półmisku wyłożonym liśćmi zielonej sałaty. Skropić sosem i przybrać kawałeczkami oskrobanej i pokrojonej marchewki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 1/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka rzymska - z cykorii i pomarańczy (lakto-wege)
Sałatka Santiego z melona pepino i pomarańczy (wegańska & RAW)
Sałatka Gibraltar - z kapusty pekińskiej i pomarańczy (lakto-wege)
Sałatka owocowa kiwi, jabłko, pomarańcza z jogurtem (lakto-wege)
Sałatka owocowa: jabłko + pomarańcza z kuskusem kokosowym (wegańska & RAW)
Ostra sałatka ryżowa z kukurydzą, fasolką i pomarańczą (wegańska)
Sałatka indyjska - ryżowa z fasolą, pomarańczą i papryką (wegańska)
Sałatka owocowa: jabłko, banan, pomarańcza (wegańska)
Babka octowa Urszuli (bez ograniczeń)
Wege szaszłyki z marynatą musztardową (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas