7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekanka: ziemniaki w sosie jogurtowo-cebulowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

10 ziemniaków
natka do posypania

sos jogurtowo-cebulowy:
5 cebul
olej do smażenia
1 łyżka mąki
3 łyżki margaryny
5 łyżek jogurtu
sól

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać.

Zrobić sos: cebule umyć, obrać, usmażyć. Mąkę przesmażyć z margaryną na kremowy kolor, dodać jogurt, przesmażoną cebulę i sól do smaku, wszystko dusić 5 min.

Ziemniaki pokroić na części, zlać sosem, zapiec w piekarniku. Podawać posypane zieleniną, podzieloną na 4 porcje.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 1/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ziemniaki z kalafiorem lub kapustą w sosie pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege)
Sos jogurtowy (lakto-wege)
Żółty sos jogurtowy (lakto-wege)
Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege)
Zapiekanka z ziemniaków i kapusty (lakto-wege)
Zapiekanka z ziemniaków i dyni (wegańska)
Sos cebulowy z kminkiem (wegańska)
Sos cebulowy gładki (wegańska)
Sos cebulowy z zieleniną (wegańska)
Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas