7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cebule na sposób francuski (smażone panierowane krążki)

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

4 duże cebule
mleko do ich namaczania
2 łyżki mąki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebule obrać, umyć, pokroić w plastry grubości 4 mm. Moczyć plastry w mleku, obtaczać w mące, zmieszanej z solą i pieprzem, smażyć w głębokim tłuszczu. Podawać gorące.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 1/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

super sprawa...Baaardzo Proste. I kto by sie spodziewal ze ze zwyklej cebuli moze powstac taka fajna przekaska...Moim zdaniem lepsze sa bardziej spieczone,ja dodalem do maki jeszcze odrobine wegety...mozna poeksperymentowac,do tego "pajda" chleba i jest nam dobrze.
~booshee 2004-03-21 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażone panierowane krążki cebuli (ovo-wege)
Smażone krążki cebuli (wegańska)
Krążki cebuli w kożuszku - smażone w cieście z czosnkiem (bez ograniczeń)
Smażone krążki cebulowe (lakto-wege)
Smażone cebulowe krążki curry (wegańska)
Smażone panierowane plastry cukinii (ovo-wege)
Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)
Panierowana cebula (na płytkim tłuszczu ;) (wegańska)
Smażone zielone pomidory (klasyczne, panierowane) (wegańska)
Sałatka: smażony boczniak z krążkami cebuli i pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas