7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

biszkopt, ktory zawsze wychodzi



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

5 bialek
5 zoltek
2/3 szklanki cukru (165 gr)
1 i 1/4 szklanki maki (200gr)

Przygotowanie:

Rozgrzac piec do 180C/350F przez 15 minut lub dluzej. 24-28 cm tortownice wysmarowac maslem i wysypac maka, nie tarta bulka. Ubic bialka mikserem lub trzepaczka, i gdy srednio ubite, dodac powoli cukier, ciagle ubijajac, az beda lsniace i geste, jak krem, okolo 2 minut.
Nadal ciagle ubijajac, dodawac po jednym zoltku, miksujac 10 sekund pomiedzy zoltkami. Dodac make i delikatnie wymieszac za pomoca lyzki, lopatki czy reka, juz bez miksera. Przelac do formy, piec az zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow,
35-45 minut. Sprawdzic patyczkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopt 2 (ovo-wege)
Biszkopt 3 (ovo-wege)
Biszkopt (ovo-wege)
Keks, który zawsze wychodzi (bez ograniczeń)
Biszkopt na białkach (ovo-wege)
Biszkopt zaparzany (ovo-wege)
Biszkopt z amarantusem (ovo-wege)
Biszkopt z owocami (ovo-wege)
Biszkopt z serem (bez ograniczeń)
Biszkopt z rabarbarem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas