7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka makaronowa ze smażoną cukinią, pomidorem i sokiem pomarańczowym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

50 g makaronu typu kokardki (farfalle)
200 g cukinii
oliwa do smażenia
1 pomidor
5 czarnych oliwek
1 ząbek czosnku
bazylia
2 łyżki soku pomarańczowego
sól
pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować na półmiękko (al dente). Cukinię pokroić w cienkie półplasterki i usmażyć na mocno rozgrzanej oliwie. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z posiekanymi oliwkami, zmiażdżonym czosnkiem, bazylią i sokiem pomarańczowym.

Wymieszać odcedzony makaron z pozostałymi składnikami, przyprawić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka makaronowa z pomidorami i cukinią (wegańska)
Sałatka makaronowa z pomidorami i winegretem (wegańska)
Sałatka z gorącą cukinią i pomidorami (wegańska)
Sałatka makaronowa "spaghetti" z pomidorem i ogórkiem (wegańska)
Makaronowa sałatka z suszonymi pomidorami i oliwkami (wegańska)
Sałatka makaronowa z kalafiorem, pomidorami i winegretem (wegańska)
Sałatka: smażony boczniak z krążkami cebuli i pomidorami (wegańska)
Makaron smażony z cukinią (wegańska)
Jabłka pieczone z rodzynkami i sokiem pomarańczowym (wegańska)
Muesli owocowo-orzechowe z sokiem pomarańczowym lub mlekiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas