7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Omlet na słodko

Krycha: "W dzieciństwie, gdy miałam ochotę na coś dobrego i słodkiego, to robiłam omlet. Pamiętam ten przepis do dziś, chociaż bardzo rzadko go robię."

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

3 jajka
1 szczypta soli
1 łyżka cukru (czubata, jeśli ktoś lubi słodkie, lub płaska)
1 czubata łyżka mąki wrocławskiej
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
olej do smażenia

Przygotowanie:

Pianę ubić na sztywno trzepaczką ręczną, dodając sól i cukier. Dodać żółtka i mąkę, dobrze wymieszać i przełożyć na gorącą patelnię (olej). Złocisty przerzucić na drugą stronę. Jeść na ciepło z dżemem lub miodem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Krycha
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

oczywistym jest również to, że z trzech jajek można zrobić dwa a nawet trzy mniejsze omlety. piana z trzech żółtek, to naprawdę spora masa :)
MEDeah 2011-09-29 08:31:50.84

Oczywiscie, ze jeden.
~Daniel 2010-03-05 21:20:37.387

ile z tego omletów wychodzi?
~Karola 2010-01-24 11:07:56.402

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Omlet by me ;) (ovo-wege)
Omlet! To jest to! (bez ograniczeń)
Omlet z pieczarkami (ovo-wege)
Omlet z brokułem (ovo-wege)
Omlet czekoladowy (ovo-wege)
Omlet "grzybek" (ovo-wege)
Omlet ziołowy (bez ograniczeń)
Pieczarkowy "omlet" (wegańska)
Omlety z winogronami (ovo-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas