7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gnocchi świętej Łucji (z parmezanem i gałką)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

60 dkg mącznych ziemniakow (ja zazwyczaj i tak dodaje do nich troche maki ziemniaczanej)
18 dkg mąki
5 dkg parmezanu (moze byc taki starty, sprzedawany wlasnie w tej ilosci)
1 zoltko
sól
tarta galka muszkatolowa

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w lupinkach. Jeszcze cieple oberamy i przepuszczamy przez praske do ziemniakow (jak ktos nie ma, to radze dodac troszeczke mleka i rozgniesc dokladnie widelcem)
Dodajemy do jeszcze cielych ziemniakow zoltko, make, galke i parmezan, oraz odrobine soli. Zagniatamy ciasto podobne konsystencja do kopytkowego. Na koniec dosalamy jeszcze do smaku.
Walkujemy w male waleczki grubosci palca i tniemy je na kawalki 2 cm, po czym rozgniatamy widelcem. Gotujemy tak jak kopytka, az wyplyna i oddcedzone
wrzucamy do zimnej wody.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: "Mictlan"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gnocchi z masłem i parmezanem (bez ograniczeń)
Gnocchi (wegańska)
Gnocchi dyniowe (wegańska)
Zupa pomidorowa z gnocchi (lakto-wege)
Dyniowe gnocchi pełnoziarniste (wegańska)
Makaron z brokułami i parmezanem (lakto-wege)
Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege)
Babeczki z parmezanem i maślanką (bez ograniczeń)
Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege)
Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas