7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

/proporcje na ok. 16 sztuk/
1 puszka kukurydzy (odsączonej)
1 szklanka mąki
1 szklanka kwaśnej śmietany
2 jajka
2 łyżki oliwy
2 łyżki drobno posiekanej cebuli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/8 łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszasz, odstawiasz na godzinę, a potem smażysz placuszki jak zwykle.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Mała
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre danie, dzięki za przepis
~Misio2 2005-12-21 00:00:00.0

Robilam dzis te placuszki z moim mezczyzna.Byly pyszne.Najbardziej nam smakowaly posypane swiezo zmielonym pieprzem.Pewnie niebawem znow sie na nie skusimy.
autor anonimowy 2002-07-20 00:00:00.0

przetestowalam, ze nie trzeba czekac godzine, mozna smazyc od razu po zmieszaniu skladnikow. polecam tez wiecej kukurydzy - ja daje 400 g (mrozonke). te placki zachwycily nawet moja mame:)
Rena 2001-04-28 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska)
Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege)
Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową (wegańska)
Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska)
Kotleciki z gotowanej brukselki z czosnkiem i gałką muszkatołową (wegańska)
Puree z cebuli z zasmażką i gałką muszkatołową (wegańska)
Sos z tofu z gałką muszkatołową do pieczonych warzyw (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas