7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kapusta pekińska duszona z jabłkiem i zasmażką

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kapusta pekińska
jabłka
sól
trochę cukru
zasmażka jasna:
- mąka
- olej

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, dodać pokrojone kwaśne jabłka, posolić, dolać wody i dusić do miękkości.

Na koniec dodać jasną zasmażkę (mąkę delikatnie zrumienić na patelni, wymieszać z olejem, rozprowadzić płynem z kapusty), trochę cukru. W razie potrzeby uzupełniać wodę - kapusta powinna być zawiesista.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Joanna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska)
Kapusta duszona z jabłkiem, do obiadu (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i papryką konserwową (wegańska & RAW)
Majonezowa sałatka z kapustą pekińską, jabłkiem i marchewką (ovo-wege)
Duszona kapusta pekińska skropiona sosem sojowym (wegańska)
Fasolka duszona z kapustą pekińską i sezamem (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska)
Botwina duszona z jabłkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas