7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałata faszerowana po węgiersku



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

6 dużych liści sałaty,
2-3 małe bułki,
szklanka mleka,
15 dag pieczarek,
4 łyżki stopionego masła,
2 łyżki zieleniny,
2 żółtka,
sól,
łyżka papryki,
roztarty mały ząbek czosnku,
pół szklanki gęstej śmietany,
pół szklanki rosołu

Przygotowanie:

Bułeczki zalać mlekiem, odcisnąć, przetrzeć przez sito. Oczyszczone, posiekane grzyby smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem zieleniny, cebuli i czosnku, aż do wyparowania soku, często mieszając, przestudzić. Wymieszać przetartą bułkę z żółtkami, śmietaną i grzybami, doprawić do smaku solą i papryką. Farszem posmarować listki sałaty, zawinąć jak gołąbki. Ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, wlać rosół lub wodę z rozpuszczoną kostką. Wstawić do gorącego piekarnika (220 C), piec ok 20 min. Wyłożyć na talerz, pokropić pozostałym masłem. Podawać z frytkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałata faszerowana po węgiersku 1 (bez ograniczeń)
Sałata faszerowana po węgiersku (bez ograniczeń)
Jaja po węgiersku (ovo-wege)
Jajka po węgiersku (ovo-wege)
Sernik po węgiersku (bez ograniczeń)
Gulasz sojowy po węgiersku z papryką (wegańska)
Wegańskie placki po węgiersku na szybko (bezglutenowe) (wegańska)
Sałata z truskawkami (lakto-wege)
Faszerowane kapelusze (lakto-wege)
Bakłażany faszerowane (wegańska)
Faszerowane papryczki (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas