7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Minestrone - zupa jarzynowa z fasolą Jaś i brokułami

Kuchnia włoska.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1 marchew
1 mały por
100 g selera korzeniowego
50 g fasoli Jaś
pół litra bulionu warzywnego instant
100 g brokułów
20 g makaronu typu małe muszelki

oliwa do smażenia
listek laurowy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
natka do posypania
3 łyżki tartego parmezanu (lub innego twardego i pikantnego sera) - weganie mogą pominąć

Przygotowanie:

Włoszczyznę drobno pokroić, poddusić z listkiem laurowym na 1 łyżce oliwy. Dodać namoczoną przez noc fasolę i bulion, gotować 15 minut.

Dodać brokuły podzielone na małe różyczki i makaron. Gotować razem jeszcze 10 minut. Przyprawić. Przed podaniem posypać natką i serem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Minestrone - zupa jarzynowa, która daje dużo możliwości (wegańska)
Jarzynowa sałatka majonezowa mieszana (z fasolą "Jaś" i grzybami marynowanymi) (ovo-wege)
Zupa jarzynowa z cukinią, fasolą i curry (wegańska)
Szpinak z fasolą Piękny Jaś (wegańska)
Zupka jarzynowa z brokułami (wegańska)
Minestrone - zupa a la pizza z grzankami (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas