7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Minestrone - zupa jarzynowa z fasolą Jaś i brokułamiKuchnia włoska.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 1 osoby1 marchew
1 mały por 100 g selera korzeniowego 50 g fasoli Jaś pół litra bulionu warzywnego instant 100 g brokułów 20 g makaronu typu małe muszelki oliwa do smażenia listek laurowy sól pieprz gałka muszkatołowa natka do posypania 3 łyżki tartego parmezanu (lub innego twardego i pikantnego sera) - weganie mogą pominąć Przygotowanie:Włoszczyznę drobno pokroić, poddusić z listkiem laurowym na 1 łyżce oliwy. Dodać namoczoną przez noc fasolę i bulion, gotować 15 minut.
Dodać brokuły podzielone na małe różyczki i makaron. Gotować razem jeszcze 10 minut. Przyprawić. Przed podaniem posypać natką i serem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-07-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Minestrone - zupa jarzynowa, która daje dużo możliwości (wegańska)Jarzynowa sałatka majonezowa mieszana (z fasolą "Jaś" i grzybami marynowanymi) (ovo-wege) Zupa jarzynowa z cukinią, fasolą i curry (wegańska) Szpinak z fasolą Piękny Jaś (wegańska) zupa minestrone z tahini (wegańska) Zupka jarzynowa z brokułami (wegańska) Minestrone - zupa a la pizza z grzankami (wegańska) Zupa jarzynowa (wegańska) Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege) Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |