7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa pomidorowa z kukurydzą



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

3/4 kg pomidorów,
10 dag cebuli,
10 dag tłuszczu,
1/2 l mleka,
30 dag ziaren gotowanej kukurydzy,
kostka rosołowa,
sól, pieprz,
cukier,
zielenina

Przygotowanie:

W rondlu rozpuścić tłuszcz, wrzucić do niego posiekaną cebule i zeszklić. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokrajać do rondla. Gotować wszystko razem ok. 15-20 min. a potem przetrzeć przez sito. Dodać wówczas do przecieru mleko, doprawić do smaku kostką rosołową, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wsypać ziarna kukurydzy. Zagotować . Posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ta zupa była pyszna
~xewex 2005-12-30 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spaghetti z sosem pomidorowym i kukurydzą (wegańska)
Zupa ziemniaczana z brokułami i kukurydzą (lakto-wege)
Kotlety sojowe w sosie pomidorowym z ananasem i kukurydzą (wegańska)
Gulasz egipski (paprykowo-pomidorowy z fasolą i kukurydzą) (wegańska)
Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska)
Smakowita zupa pomidorowa (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z serem (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska)
Pikantna zupa pomidorowa (wegańska)
Zupa pomidorowo-sojowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas