7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka frou-frou



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 seler,
2 buraki,
3 jaja na twardo,
4 pieczarki,
sól, pieprz,
1/2 szklanki sosu winegret,
łyżeczka musztardy,
1 łyżeczka papryki w proszku,
listki sałaty,
posiekana zielenina

Przygotowanie:

Wyszorowane buraczki i seler oddzielnie ugotować w łupinach, odcedzić, przestudzić, pokroić w słupki grubości zapałki. Wymyte osuszone pieczarki pokroić na cienkie paski. Sałatę wypłukać, osączyć, osuszyć w ścierce. Sos winegret wymieszać z musztardą i papryką. Białka jaj pokroić w słupki. W dużej misce ostrożnie wymieszać przygotowane jarzynki z pieczarkami i białkami jaj. Salaterkę wyłożyć sałatą, przełożyć jarzynki, osolić, posypać pieprzem, polać sosem, posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka Caprese (lakto-wege)
Sałatka z jajek (ovo-wege)
Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód)
Sałatka szopska (lakto-wege)
Sałatka wielosmakowa (lakto-wege)
Sałatka pod gruszą (lakto-wege)
Sałatka z biedrzeńca (ovo-wege)
Sałatka warstwowa (ovo-wege)
sałatka z sucharków (bez ograniczeń)
Sałatka fasolowa (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas