7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Wymiętoszona zupka (ziemniaczana z miętą i grzybami shitake)

Ja dodaję czasem do tej zupy kaszę jęczmienną. Wtedy jest to trochę zmieniony krupnik.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

grzybki shitake (suszone)
2 ziemniaki
1,5 litra bulionu lub 3 kostki bulionowe
mięta (1 torebka herbaty miętowej)

Przygotowanie:

Grzybki zagotować według przepisu na opakowaniu (lub, jeśli nie ma przepisu, gotować do miękkości), odkroić i wyrzucić ogonki (są za twarde). Ziemniaki pokrojone w kostkę ugotować razem z kostką w 1,5 litra wody. Gdy będą już "dochodzić", wrzucić pokrojone grzybki (przekrojone chociaż na pół, ale to wg uznania) i torebkę mięty. Pogotować jeszcze chwilę.

Wskazówki i uwagi:

Trzeba uważać, żeby ziemniaki się nie rozgotowały i wrzucić grzybki i miętę.
Nadesłał(a) Kinga, dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż z brokułami, tofu i grzybami shitake (wegańska)
Tagiatelle z grzybami leśnymi lub shitake i szpinakiem (wegańska)
Omlet ziemniaczany z grzybami (np. kurkami) (wegańska)
Kulebiak z ciasta ziemniaczanego nadziewany kapustą z suszonymi grzybami (ovo-wege)
Zupka NAM BO (wegańska)
Zupka brokułowa zabielana (wegańska)
Zupka jarzynowa z brokułami (wegańska)
Zupka jarzynowa z pomidorkiem (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Zupa z cukinii z miętą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas