7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

suflet dla amatorów słodyczy



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 l mleka
8 zoltek
120 g. maki
300 g cukru
laska wanilii
odrobina soli
8 pokruszonych makaronikow migdalowych
6 lyzek posiekanych migdalow
rum
12 ubitych na sztywno bialek

Przygotowanie:

Przygotowujemy krem cukierniczy z 1 litra mleka, 8 zoltek, 120 g. maki, 300 g cukru laski wanilii i odrobiny soli. Make, cukier, zoltka i sol umieszczamy w naczyniu i mieszamy miotelka kuchenna. Wanilie gotujemy w mleku, nastepnie mleko to wlewamy stopniowo do naczynia mieszajac starannie caly czas. Gotujemy kilka minut mieszajac. Pozwalamy ostygnac, mieszajac od czasu do czasu. Dodajemy 8 pokruszonych makaronikow migdalowych i 6 lyzek posiekanych migdalow, namoconych uprzednio w rumie. Dodajemy, mieszajac 12 ubitych na sztywno bialek, umieszczamy to w formie sufletowej, by byla wypelniona w 3/4, pieczemy w piekarniku w 200 stopniach, nie otwierajc piekarnika, az wyrosnie i sie zarumieni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: wlos@tele.com.pl (Wladyslaw Los)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Suflet (bez ograniczeń)
Dyniowa słodycz (wegańska)
Suflet czekoladowy (bez ograniczeń)
czekoladowy suflet (bez ograniczeń)
Suflet z amarantusa z porem (lakto-wege)
Słodki suflet z amarantusa (ovo-wege)
Orzechowy suflet z pora (bez ograniczeń)
"Suflet" z ziemniaków, batatów i marchewki (wegańska)
Tahinowa słodycz bez wychodzenia z domu (wegańska+miód)
Bananowo-egzotyczna, rodzynkowo-fantastyczna i ryżowo-dietetyczna słodycz (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas