7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

rolada serowa z jajkiem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

0,5 kg sera żółtego np. edamskiego
5 jajek
natka
sól i pieprz
3 łyżki masła

Przygotowanie:

Ser gotujemy w 2 litrach wody na wolnym ogniu ok. 0,5 godz., żeby był miękki. Następnie rozwałkowujemy go na cienki plaster. Jajka gotujemy na twardo, siekamy albo przepuszczamy przez maszynkę, natkę siekamy i dodjaemy do jajek, przyprawiamy, dodajemy masła. Farszem smarujemy ser i zwijamy w roladę jak makowiec. Zawijamy w pergamin i wkładamy do lodówki
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Rolada czekoladowa (ovo-wege)
rolada świąteczna (bez ograniczeń)
Rolada szpinakowa (bez ograniczeń)
Rolada kawowa po wiedeńsku (bez ograniczeń)
Rolada z sera żółtego (bez ograniczeń)
Rolada szpinakowa z brokułami (wegańska)
Czekoladowo-migdałowa rolada z truskawkami (bez ograniczeń)
Rolada ze szpinakiem w cieście francuskim (wegańska)
Rolada kokosowa (bez pieczenia) (lakto-wege)
Bezowo-migdałowa rolada z czereśniami lub wiśniami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas