7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ok. 2 szkl. mąki pszennej
0,5 kg sera białego (najlepiej Bacha, bo nie trzeba mielić)
4 jajka
1 łyżka sody

olej do smażenia - 1 litr
2 łyżki spirytusu
cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Mąkę, ser, jajka i sodę mieszamy i wyrabiamy ciasto. Wałkujemy placek i szklanką wykrawamy kółka. W każdym kółku robimy na środku dziurkę kieliszkiem (takim do wódki).

Zimny olej łączymy ze spirytusem i zagotowujemy. Na wrzątek wrzucamy oponki i smażymy na złoty kolor. Wyjmujemy na serwetki, osączamy i posypujemy cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja mama/ tradycja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Słodkie oponki serowe (bez ograniczeń)
Smażone ciasteczka-oponki serowe (twarożkowe) (lakto-wege)
Klopsiki szpinakowo-twarogowe w sosie serowym (lakto-wege)
Awanturka serowa (pasta twarogowa z zieleniną i selerem naciowym) (lakto-wege)
Oponki wegańskie z lukrem (wegańska)
Sałatka ogórkowo-twarogowa (lakto-wege)
Twarogowa pasta cebulowa (lakto-wege)
Placki twarogowe z ziołami (bez ograniczeń)
Twarożaki - placki twarogowe (bez ograniczeń)
budyn z sera twarogowego (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas