7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

0,5 kg kapusty kiszonej
kilka ziemniaków
marchewka
sól
pieprz
majeranek

ew. zasmażka:
- cebula
- olej arachidowy/oliwa z oliwek/jakiś olej
- 2-3 łyżki mąki

Przygotowanie:

Kapustę odcisnąć z soku. Jeśli ktoś lubi zupę łagodniejszą, można ją opłukać. Zalać wodą w garnku i ugotować ze startą drobno marchewką.

Osobno ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę. Ugotowane dorzucamy do kapusty. Doprawiamy przyprawami do smaku (majeranek musi być). Robimy zasmażkę smażąc na oleju posiekaną cebulę do zeszklenia. Zasypujemy mąką szybko i dokładnie mieszając (aby nie zrobiły się grudy), po czym zasmażkę dodajemy do zupy i jeszcze chwilę gotujemy.

Wskazówki i uwagi:

Dzieci po roku mogą jeść taką zupę ale bez zasmażki (i bardzo im smakuje ;-)
Nadesłał(a) syla, dnia: 2001-02-13 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ta zupa uswietniła dzisiejszą niedzielę. Jest pyszna i taka rozgrzewającą. Świetnie trafiłam, bo jeszcze wczoraj była wiosna za oknem, a dziś pada śnieg...Polecam tę zupę bardzo! Mój mężczyzna prosił o dokładkę:)
Rena 2001-02-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Buraczki z majerankiem (wegańska)
Kapuśniak po łódzku (z prażokami) (wegańska)
Kapuśniak ze śliwkami suszonymi (wegańska)
Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)
Sambar po polsku, z majerankiem (wegańska)
Sałatka buraczana z majerankiem (wegańska)
Kotlety z fasoli z majerankiem (ovo-wege)
Kotlety z pszenicy z majerankiem (wegańska)
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z jabłkiem (wegańska)
Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas