7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa z miso



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

2 łyżki oleju
4 posiekane ząbki czosnku
2 duże posiekane cebule
2 pokrojone na duże kawałki marchwie
2 posiekane łodygi selera
1 filiżanka fasoli limeńskiej
1/4 łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki proszku czosnkowego
1/4 łyżeczki soli morskiej
1/4 łyżeczki pietruszki
1/8 łyżeczki papryki
2 łyżki tamari
4 do 6 łyżek pasty miso
7 filiżanek wywaru z jarzyn
1 filiżanka pełnej mąki pszennej lub makaronu szpinakowego

Przygotowanie:

W garnku na zupę podgrzać olej na śrendim ogniu, dodać czosnek, cebulę, marchew, seler i dusić do uzyskania złotobrązowego koloru (ok. 7 minut). Dodać wywar, fasolę, przyprawy i gotować 1 do 2 godzin na mniejszym ogniu. Dodać makaron i gotować do uzyskania miękkości. Rozpuścić miso w filiżance ciepłego wywaru z jarzyn, dodać do zupy i gotować na małym ogniu przez ok. 30 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wyd. Vegan, Lublin 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Pyszny przepis, tyle, że miso nie powinno się gotować. To zupa bioaktywna, więc by nie zabijać pożądanej flory bakteryjnej dodajemy ją tuż po skończeniu gotowania
~hek 2007-09-06 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa śniadaniowa miso (wegańska)
Zupa miso z glonami nori (wegańska)
Zupa miso z tofu i oberżyną (bakłażanem) (wegańska)
Zupa-krem z czerwonej soczewicy, ryżu i miso z algami wakame (wegańska)
Dressing z białego miso (wegańska)
Burgery z brokuła, tofu i miso (wegańska)
Zupa bakłażanowa (wegańska)
Zupa ogórkowa (lakto-wege)
Zupa minestra (lakto-wege)
Zupa z rydzów (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas