7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Dziecięce spaghetti "mnium"

Milenka mówi na to danie mnium, mnium.

Średnia ocena: [5.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

op. makaronu pszennego razowego (500g) jakakolwiek forma
puszka pomidorów (w zimie), latem 6-8 pomidorów
sól
bazylia
oliwa z oliwek
opcjonalnie: czosnek, zmielony słonecznik lub pestki dyni, tofu

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
Do małego rondelka wlewamy pokrojone pomidorki wraz z sosem (lub kroimy w kostkę świeże pomidory). Doprowadzamy do wrzenia, solimy, bazyliujemy :-) i oliwiujemy. Wyłączamy gaz. Na talerzu makaron polewamy sosem. Gotowe.

Wskazówki i uwagi:

Do sosu można dodać zmiażdżony mały ząbek czosnku.
Sos można też zabielić zmielonym słonecznikiem i dynią, ale Milena nie przepada za tą kombinacją :-).
Czasem też do sosu ścieram tofu na tarce o małych oczkach.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-02-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

świetne danie =) tylko, że ja zamiast bazylii dałam rozmarynu, bo się pomyliłam... ale pychotka... peace
~mimsy69 2005-09-15 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dziecięca pasta z soczewicy/ ciecierzycy (wegańska)
Diabelskie spaghetti [Spaghetti indiavolati] (wegańska)
Spaghetti cebulowe (lakto-wege)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Lazurowe spaghetti (lakto-wege)
Spaghetti z dynią (wegańska)
Spaghetti Habanero (wegańska)
"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
Spaghetti tri colores (wegańska)
Spaghetti z tofu i pesto (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas