7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Mieszanka jarzynowa po chińsku



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 8 osób

4 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę
papryka
kapusta
1 łyżka kiełków fasoli

olej do smażenia
2 ząbki czosnku
1 cebula
1/8 łyżeczki czerwonej papryki
1/8 łyżeczki imbiru w proszku
1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
3 łyżki mąki amarantusowej

Przygotowanie:

Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu. Olej musi być bardzo gorący. Dodać 2 ząbki czosnku i cebulę. Dusić przez 5 minut, często mieszając. Dodać seler, paprykę i połowę przypraw. Gotować przez 3-4 minuty.

Dodać kapustę i pozostałe przyprawy, z wyjątkiem czosnku. Przesiać mąkę, posypać nią warzywa, ciągle mieszając. Gotować przez 5 min., aż potrawa zgęstnieje, po czym dodać pozostały czosnek i kiełki. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 3-4 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wyd. Vegan, Lublin 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soja po chińsku (wegańska+miód)
Ratatouille po chińsku (wegańska)
Fasolka po chińsku (wok) (wegańska)
Spolszczone warzywka po chińsku (wegańska)
Dressing do sałatki po chińsku (wegańska)
Tarta jarzynowa (bez ograniczeń)
Krupnik jarzynowy (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Sałatka jarzynowa (wegańska)
Mieszanka studencka z nerkowcami i migdałami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas