7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Mieszanka jarzynowa po chińsku



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 8 osób

4 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę
papryka
kapusta
1 łyżka kiełków fasoli

olej do smażenia
2 ząbki czosnku
1 cebula
1/8 łyżeczki czerwonej papryki
1/8 łyżeczki imbiru w proszku
1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
3 łyżki mąki amarantusowej

Przygotowanie:

Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu. Olej musi być bardzo gorący. Dodać 2 ząbki czosnku i cebulę. Dusić przez 5 minut, często mieszając. Dodać seler, paprykę i połowę przypraw. Gotować przez 3-4 minuty.

Dodać kapustę i pozostałe przyprawy, z wyjątkiem czosnku. Przesiać mąkę, posypać nią warzywa, ciągle mieszając. Gotować przez 5 min., aż potrawa zgęstnieje, po czym dodać pozostały czosnek i kiełki. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 3-4 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wyd. Vegan, Lublin 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soja po chińsku (wegańska+miód)
Ratatouille po chińsku (wegańska)
Fasolka po chińsku (wok) (wegańska)
Spolszczone warzywka po chińsku (wegańska)
Dressing do sałatki po chińsku (wegańska)
Amarsotto z pieczarkami i mieszanką chińską (wegańska)
Mieszanka studencka z nerkowcami i migdałami (wegańska)
Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska)
Tarta jarzynowa (bez ograniczeń)
Krupnik jarzynowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas