7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Imbirowe tagliatelle z dynią

Na Walentynki :)

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

serduszko:
20 dag mąki
10 dag masła
jajko
sól

nadzienie z tagiatelle:
12,5 dag makaronu tagiatelle
10 dag dyni
2 cm korzenia imbiru
por
natka
6 łyżek oliwy do smażenia
sól

Przygotowanie:

Zmiksować mąkę, masło, jajko - posolić, rozwałkować. Ciastem wylepić dno i boki foremki w kształcie serca, ponakłuwać widelcem. Upiec w piekarniku (200 stopni przez 20 minut).

Pokrojoną dynię i imbir usmażyć w oliwie (3 minuty), dodać pokrojony por, smażyć 10 minut. Dodać natkę, 0,5 szklanki wody, posolić, gotować 10 minut.

Ugotować makaron, wymieszać z sosem, przełożyć do upieczonego serca.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 2/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

jajco- olej + wiecej maki i do teog odpowiednie proporcje wody :D przynajmniej ja tak czasem robie :P
~Silverka 2009-04-17 18:57:13.233

jak to slicznie wyglada!!!
maslo mozna zastapic margaryna, albo innym tluszczem; ale co z jajcem :|...?
~stonk(A) 2005-12-05 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka tagliatelle z fenkułem i cukinią (lakto-wege)
Szpinakowe tagliatelle na poprawę humoru (wegańska)
Spaghetti z dynią (wegańska)
Lasagna z dynią (wegańska)
Ryż na mleku z dynią (lakto-wege)
Placuszki z dynią na słodko (ovo-wege)
Zupa z dynią i ciecierzycą (wegańska)
Paczuszki z dynią lub cukinią (wegańska)
Curry z dynią i jabłkiem (wegańska)
Hummus z pieczoną dynią (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas