7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka z sałaty z kalarepką i szczypiorkiem

Kalarepka jest delikatna i bardzo soczysta. Po utarciu genialnie nadaje się do robienia surówek.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

mała główka sałaty
mała kalarepa
pęczek szczypiorku
sok z cytryny
łyżka śmietany [dla wegan można zrobić nieco inną wersję - z oliwą zamiast śmietany]
sól
cukier

Przygotowanie:

Kalarepę umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o średnich otworach. Sałatę i szczypiorek umyć. Sałatę podzielić na listki i porwać, szczypiorek drobno pokroić. Połączyć składniki, wymieszać ze śmietaną doprawioną sokiem z cytryny, solą i niewielką ilością cukru.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 3/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałata ze szczypiorkiem i czosnkowym winegretem (wegańska)
Sałata lodowa z kalarepką, jabłkiem i melisą (wegańska)
Sałata rzymska z ogórkiem, kaparami, szczypiorkiem i rzeżuchą (wegańska)
surówka z sałaty z zaprawą francuską (wegańska)
Surówka z pomidorów na rukoli i sałacie (wegańska & RAW)
Surówka z papryki czerwonej, selera i sałaty (wegańska)
Przepyszna surówka z sałaty lodowej i pomidorów z winegretem (wegańska & RAW)
Surówka z sałaty, groszku konserwowego i ogórka (wegańska & RAW)
Surówka - sałata lodowa z awokado, pomidorem i winegretem (wegańska & RAW)
Surówka Eli - sałata z ogórkiem, kiełkami i imbirowym sosem lub winegretem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas