7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałata z wiosennymi warzywami: rzodkiewką, ogórkiem i marchewką



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

główka sałaty
pęczek rzodkiewki
mały ogórek świeży
2 młode marchwie

pół szklanki śmietany
pęczek kopru
pęczek szczypiorku
sól
cukier

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie umyć, rzodkiewkę pokroić w plasterki, ogórek w paski, marchew zetrzeć na tarce o dużych otworach, sałatę odsączyć i pokroić. Do rozdrobnionych warzyw dodać śmietanę, pokrojony koperek i szczypiorek. Wymieszać, doprawić do smaku solą i cukrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 3/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałata wiosenna z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką (wegańska)
Chłodnik wiosenny z rzodkiewką i ogórkiem (lakto-wege)
Barwna sałata wiosenna z papryką, rzodkiewkami i orzechami (wegańska)
Sałata wiosenna z marchewką, cukinią i pomidorem (wegańska)
Twarożek wiosenny - z ogórkiem, rzodkiewką i zieleniną (lakto-wege)
Wiosenny poranek z awokado, rzodkiewką i ogórkiem (wegańska)
Twarożek wiosenny - z ogórkiem, rzodkiewką i pomidorem (bez ograniczeń)
Wiosenna sałata z pomidorami, kiełkami rzodkiewki i serem pleśniowym (lakto-wege)
Wiosenne paszteciki francuskie - z pastą fasolową, rzodkiewką i ogórkiem (wegańska)
Pyszna wiosenna sałatka z ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką i serkiem wiejskim (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas