7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

100 g kalafiora
100 g brokułów
100 g marchewki
100 g ziemniaków
2 jajka
30 g parmezanu
sól
bułka tarta
mąka
oliwa do smażenia
+ sos pomidorowy

Przygotowanie:

Jarzyny ugotować na parze (20 minut), ugnieść widelcem (połowę ziemniaków zostawić), dodać jedno jajko, tarty ser, sól, 2 łyżki tartej bułki, wyrobić.

Foremką w kształcie serca wyciąć z masy 4 serca, obtoczyć w mące, ubitym jajku, bułce i smażyć na oliwie (1 minutę z każdej strony). Obsuszyć na pergaminie, zachować w cieple.

Z ziemniaka wyciąć serduszka. Podawać razem z sercami z jarzyn i sosem pomidorowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 2/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Serca karczochów gotowane (duszone) z plastrami cytryny (wegańska)
Tarta jarzynowa (bez ograniczeń)
Krupnik jarzynowy (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Sałatka jarzynowa (wegańska)
Kotleciki z okary (wegańska)
Kotleciki z warzyw (ovo-wege)
Kotleciki jajeczne (ovo-wege)
Kotleciki z kalarepy (ovo-wege)
Kotleciki z adzuki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas