7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Syr prażeny/smażeny

Kuchnia czeska.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ser żółty
jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Bierzesz dość grube plastry sera żółtego, obtaczasz w jajku i panierujesz grubo. No i smażysz. Wychodzą jak kotlety z lejącym w środku serem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Joanna Wysocka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Uwielbiam ten ser! Jadłam go parę razy w Czechach, a i w domu też czasem przyrządzam. Ważne jest, żeby ser żółty z którego robimy kotleciki był twardy, bo inaczej kotleciki się rozpadną. Polecam do bułki tartej dodać przyprawy.
ryfka 2009-05-31 21:02:56.875

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas