7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ryż inaczej (z grzybami suszonymi i czosnkiem)

Slav: "Chciałem podzielić się z Wami przepisem na ryż trochę inaczej i bardzo szybkim do zrobienia."



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ryż
2-3 łyżki oliwy
garść suszonych grzybów (mogą być chińskie)
sol i pieprz
2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Na patelnię wlać 2-3 łyżki oliwy, wsypać ryż i przypiec go na słomkowy kolor ciągle mieszając.

Gdy zmieni kolor zalać wrzątkiem tak aby był kompletnie w wodzie. Wsypać garść suszonych, wcześniej namoczonych i posiekanych grzybów. Posolić, dodać pieprzu i dwa rozgniecione ząbki czosnku. Gotować od czasu do czasu mieszając. Po około 15 minutach powinien być gotowy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: slav
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z soi z suszonymi grzybami (ovo-wege)
Tofucznica z grzybami i suszonymi pomidorami (wegańska)
Pasztet sojowy z grzybami suszonymi (wegańska)
Pieczone pierogi z grzybami i ryżem (bez ograniczeń)
Cebula faszerowana ryżem z grzybami (bez ograniczeń)
Sajgonki z warzywami, grzybami suszonymi i serem (lakto-wege)
Żurek na serwatce z ziemniakami i suszonymi grzybami (lakto-wege)
Kotlety z soi z suszonymi grzybami i natką (ovo-wege)
Pasztet wigilijny - sojowy z tofu i suszonymi grzybami (ovo-wege)
Kwaśnica - góralski "kapuśniak" z suszonymi grzybami i fasolą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas