7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pieczone jabłka nadziewane kremem owocowo-imbirowym

To smakowita i efektowna propozycja na uroczystą kolację.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

100 g suszonych moreli
100 g soku pomarańczowego
2 łyżki rodzynek
4 jabłka
masło
sok cytrynowy
1 jajko
2 łyżki płynnego miodu
150 ml jogurtu naturalnego
kawałek świeżego imbiru (wielkości orzecha włoskiego)

Przygotowanie:

Morele drobno siekamy i moczymy w soku pomarańczowym razem z rodzynkami.

Jabłka kroimy na połówki, wykrawamy gniazda nasienne, smarujemy stopionym masłem i skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczemy 5 min. w temp. 180 stopni.

W międzyczasie mieszamy 1 żółtko z miodem i jogurtem naturalnym. Siekamy imbir. Dodajemy do masy jogurtowej wraz z namoczonymi owocami i ubitym na sztywno białkiem. Masą nadziewamy upieczone jabłka.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 4/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jabłka pieczone z amarantusem (wegańska)
Jabłka pieczone z rodzynkami i dżemem (wegańska)
Zupa krem groszkowo-imbirowa (wegańska)
Ogórki nadziewane kremem camembert (bez ograniczeń)
Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem (lakto-wege)
Jabłka pieczone z rodzynkami i sokiem pomarańczowym (wegańska)
Zupa-krem groszkowo-imbirowa (pogromca kaca) (wegańska)
Owocowa zupa krem na śniadanie (wegańska)
Buchty drożdżowe pieczone, nadziewane powidłami lub dżemem (bez ograniczeń)
Nadziewane pieczarki i czosnkowa pieczona kukurydza (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas