7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos koperkowy do jajek na twardo

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 szklanki wywaru z włoszczyzny lub bulionu z kostki
3 łyżki masła roślinnego
3 łyżki mąki
sól
1 łyżeczka soku z cytryny
koperek
niskokaloryczna śmietana lub jogurt

Przygotowanie:

Przygotować białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić ją wywarem lub bulionem, dodać sól, sok z cytryny i zagotować. Wsypać posiekany koperek, dodać śmietanę lub jogurt, dokładnie wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 4/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos musztardowo-miodowy do jajek na twardo (wegańska)
Awokado z jajkiem na twardo (ovo-wege)
Kremowy sos koperkowy (lakto-wege)
Surowy sos selerowo-koperkowy do warzyw (wegańska)
Minimalistyczny sos tatarski do jajek na miękko (ovo-wege)
Maślaki po litewsku - w sosie śmietanowo-chrzanowym z jajkiem (bez ograniczeń)
Sałatka z brukwi z papryką, jajkiem i sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Sałatka z brokułami, pomidorami i jajkami na twardo (ovo-wege)
Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska)
Cebula młoda i jajka na twardo zapiekane pod beszamelem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas